Alles over het keurmerk

achterzijde huisDe onafhankelijke Stichting Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® heeft het initiatief genomen om consumenten een betrouwbaar podium van leveranciers te geven. Het toekennen van het Keurmerk aan bedrijven van dak- en gevelelementen* geschiedt op basis van de eisen van vakbekwaamheid en zekerheid op prijs, materialen en montage. Met het Keurmerk screent de Stichting de markt en kunt u als consument met een gerust hart zaken doen met een Keurmerk-bedrijf naar uw keuze! Klik ook naar doelstelling van de Stichting en raadpleeg het overzicht van de Keurmerk-bedrijven.


De Stichting Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® helpt u bij het kiezen van een betrouwbaar bedrijf, beschermt u en bemiddelt. Kiest u voor een bedrijf met het Keurmerk Vast en Zeker, dan weet u eigenlijk vast en zeker dat u verzekerd bent van een zorgeloze renovatie of verbouwing voor uw dak- of gevelelementen*.


Wat mag u van bedrijven met het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® verwachten?

  • Afspraken zijn helder en transparant omschreven in een offerte, die mede op basis van de normen van de Stichting is samengesteld.
  • Het Keurmerk-bedrijf en eventueel de onderaannemer of het montagebedrijf zijn deskundig en houden rekening met bouwvoorschriften en regelgeving.
  • U krijgt, afhankelijk van de prijs, relatief goede tot uitstekende dak- en/of gevel-elementen en een deugdelijke montage.
  • En u krijgt wat u heeft afgesproken qua materiaal, tijd, plaats, uitvoering, oplevering en afhandeling.
  • Elk Keurmerk Vast en Zeker aan Huis-bedrijf geeft garantie.

 

Meer weten over bedrijven met het Keurmerk?
Bouwen of renoveren? Check voor u offerte aanvraagt voor één of meer dak- en/of gevel-elementen* de lijst met bedrijven met het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis. Deze website is voor u dus de onmisbare schakel naar een succesvolle vernieuwing van uw dak- of gevelelementen. De lijst is altijd actueel en elke dag of week zullen nieuwe Vast en Zeker Keurmerk-bedrijven worden toegevoegd. U treft per Keurmerk-bedrijf alle belangrijke gegevens aan met een link naar de website van het Keurmerk-bedrijf. Zo vindt u makkelijk alle informatie en eventuele aanbiedingen. En u kunt snel contact opnemen en uw wensen kenbaar maken.


Keurmerk Vast en Zeker aan Huis®helpt!
De Stichting Keurmerk Vast en Zeker aan Huis heeft het Keurmerk ontwikkeld en verstrekt dit aan betrouwbare bedrijven die aan eisen van de Stichting voldoen. In uw belang!

  • Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® helpt u bij uw keuze voor levering van één of meer z.g. dak- en/of gevel-elementen* 
  • Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® beschermt u tegen bouw- en renovatie-problemen en/of lang en dure juridische procedures.
  • Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® biedt bemiddeling voor het geval de levering en/of plaatsing van uw dak- of gevelelementen onverhoopt toch nog problemen opleveren.
  • Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® schakelt zo nodig haar Geschillencommissie in als u en uw leverancier niet tot een bevredigende oplossing komen.

 

Meer weten over het Keurmerk Vast en Zeker?
Lees meer over het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® in de aan te klikken onderdelen:

*Kozijnen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, dakvensters, veranda's, serres, terrasoverkappingen en carports 

 

Logo Keurmerk Vast en Zeker

 

Kies voor een gratis leveringsverzekering!

Kies Keurmerk Vast en Zeker aan Huis®

 

 

Wat kan er misgaan?

Wat kan er allemaal misgaan als u niet voor een Keurmerk Vast en Zeker-bedrijf hebt gekozen? Nou, dat is heel veel, met alle problemen van dien. U heeft het kunnen zien in het tv-programma Kassa in mei 2014. U beleeft het in het tv-programma Boeven uit de Bouw. En u hoort het links en rechts om u heen. Neem geen enkel risico, kies voor een Keurmerk Vast en Zeker-bedrijf. Vast en zeker een hele verstandige beslissing!

DIT kan er fout gaan:
Onderstaande opsomming van mogelijkheden zal niet volledig zijn en zal telkens worden aangevuld aan de hand van de door de consumenten opgegeven klachten.

Voor alle dak- en gevelelementen
Ongeschoold en/of niet-gecertificeerd personeel is niet vakbekwaam en voldoet niet aan de normen van het door de overheid vastgesteld bouwbesluit en de technische keurmerken zoals KOMO-keur, FSC keurmerk en het Politie-keurmerk. Daarmee vergroot u de kans op allerlei gecompliceerde mistoestanden.
Het uitvoerend bedrijf is niet ingeschreven bij Kamer van Koophandel en daardoor illegaal. Het kan één of meerdere keren failliet zijn gegaan, maar start telkens weer opnieuw met achterlating van veel (financiële) ellende. Dit soort malafide bedrijven vragen vaak vooruitbetaling van meer dan 30% van de aankoopsom en zijn na betaling met de noorderzon vertrokken.
Uw opdracht wordt niet of niet helemaal volgens mondelinge afspraak en toezeggingen schriftelijk bevestigd. Het malafide bedrijf zal zich na oplevering de niet vastgelegde afspraak of toezeggingen niet kunnen herinneren… U dient een klacht in. Vaak is zo'n leverancier onvermurwbaar; hij wijst elke klacht rigoureus af. U hebt geen benen om op te staan.

Kozijnen en deuren
Kozijn past niet. Teveel ruimte tussen kozijn en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Deur valt niet in slot. Deur klemt. Tochtkieren tussen kozijn en gevel. Onvoldoende ruimte tussen deur en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers aan kozijn en gevel. Verkeerd geleverd kozijn en/of deur. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Schuifpuien
Schuifpui past niet. Teveel ruimte tussen schuifpui en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Schuifdeur valt niet in slot. Schuifdeur klemt. Tochtkieren tussen schuifpui en gevel. Onvoldoende ruimte tussen schuifpui en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers aan schuifpui en gevel. Verkeerd geleverd schuifpui en/of schuifdeur. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Dakvensters en dakkapellen
Lekkage van regenwater. Kozijn past. Teveel ruimte tussen kozijn en dak (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Raamkozijn valt niet in slot. Tochtkieren tussen kozijn/kapel en dak. Onvoldoende ruimte tussen kozijn en dak (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers voor kozijn aan dakspant of dakbeschot. Verkeerd geleverd dakkapel en/of dakraam. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Veranda's, serres en terrasoverkappingen
Onvoldoende fundering. Gebrekkige dakconstructie. Verkeerde zonwering. Slechte aansluiting aan woning. Lekkage van regenwater. Slechte regenwaterafvoer. Veranda's/serres/terrasoverkappingen passen niet. Teveel ruimte tussen veranda's/serres/terrasoverkappingen en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Deur valt niet in slot. Deur klemt. Onvoldoende ruimte tussen deur en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers voor kozijn aan gevel. Verkeerd geleverd veranda's/serres/terrasoverkappingen. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Constructiefout. Gebruik van verkeerde materialen. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Carports
Onvoldoende fundering. Gebrekkige dakconstructie. Verkeerde ligging. Slechte aansluiting aan woning. Lekkage van regenwater. Slechte regenwaterafvoer. Carport past niet. Teveel ruimte tussen carport en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Onvoldoende bevestigingsankers voor carport aan gevel. Niet juiste carport geplaatst. Verkeerde maat. Constructiefout. Gebruik van verkeerde materialen. Verkeerd schilderwerk.

 

U kunt nu niet meer zeggen dat de Stichting u niet gewaarschuwd heeft! Dus schakel uitsluitend bedrijven in met het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis®! Twijfelt u? Neem dan contact op met de Stichting.