Wat kan er mis gaan?

Wat kan er allemaal misgaan als u niet voor een Keurmerk Vast en Zeker-bedrijf hebt gekozen? Nou, dat is heel veel, met alle ellende van dien. U heeft het kunnen zien in het tv-programma Kassa. U beleeft het in het tv-programma Boeven uit de Bouw. En u hoort het links en rechts om u heen. Neem geen enkel risico, kies voor een Keurmerk Vast en Zeker-bedrijf. Vast en zeker een hele verstandige beslissing.

DIT kan er fout gaan bij niet-keurmerkbedrijven:
Onderstaande opsomming van mogelijkheden zal niet volledig zijn en zal telkens worden aangevuld aan de hand van de door de consumenten opgegeven klachten.

Voor alle dak- en gevelelementen
Ongeschoold en/of niet-gecertificeerd personeel is niet vakbekwaam en voldoet niet aan de normen van het door de overheid vastgesteld bouwbesluit en de technische keurmerken zoals KOMO-keur, FSC keurmerk en het Politie-keurmerk. Daarmee vergroot u de kans op allerlei gecompliceerde mistoestanden.
Het uitvoerend bedrijf is niet ingeschreven bij Kamer van Koophandel en daardoor illegaal. Het kan één of meerdere keren failliet zijn gegaan, maar start telkens weer opnieuw met achterlating van veel (financiële) ellende. Dit soort malafide bedrijven vragen vaak vooruitbetaling van meer dan 35% van de aankoopsom en zijn na betaling met de noorderzon vertrokken.
Uw opdracht wordt niet of niet helemaal volgens mondelinge afspraak en toezeggingen schriftelijk bevestigd. Het malafide bedrijf zal zich na oplevering de niet vastgelegde afspraak of toezeggingen niet kunnen herinneren… U dient een klacht in. Vaak is zo'n leverancier onvermurwbaar; hij wijst elke klacht rigoureus af. U hebt geen benen om op te staan.

Kozijnen en deuren
Kozijn past niet. Teveel ruimte tussen kozijn en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Deur valt niet in slot. Deur klemt. Tochtkieren tussen kozijn en gevel. Onvoldoende ruimte tussen deur en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers aan kozijn en gevel. Verkeerd geleverd kozijn en/of deur. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Schuifpuien
Schuifpui past niet. Teveel ruimte tussen schuifpui en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Schuifdeur valt niet in slot. Schuifdeur klemt. Tochtkieren tussen schuifpui en gevel. Onvoldoende ruimte tussen schuifpui en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers aan schuifpui en gevel. Verkeerd geleverd schuifpui en/of schuifdeur. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Dakvensters en dakkapellen
Lekkage van regenwater. Kozijn past. Teveel ruimte tussen kozijn en dak (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Raamkozijn valt niet in slot. Tochtkieren tussen kozijn/kapel en dak. Onvoldoende ruimte tussen kozijn en dak (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers voor kozijn aan dakspant of dakbeschot. Verkeerd geleverd dakkapel en/of dakraam. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Veranda's, serres en terrasoverkappingen
Onvoldoende fundering. Gebrekkige dakconstructie. Verkeerde zonwering. Slechte aansluiting aan woning. Lekkage van regenwater. Slechte regenwaterafvoer. Veranda's/serres/terrasoverkappingen passen niet. Teveel ruimte tussen veranda's/serres/terrasoverkappingen en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Deur valt niet in slot. Deur klemt. Onvoldoende ruimte tussen deur en drempel (veroorzaakt houtrot). Loszittende tochtstrip. Onvoldoende bevestigingsankers voor kozijn aan gevel. Verkeerd geleverd veranda's/serres/terrasoverkappingen. Verkeerde maat. Verkeerd of beschadigd glas. Constructiefout. Gebruik van verkeerde materialen. Hang- en sluitwerk voldoen niet aan de veiligheidseisen. Verkeerd schilderwerk.

Carports
Onvoldoende fundering. Gebrekkige dakconstructie. Verkeerde ligging. Slechte aansluiting aan woning. Lekkage van regenwater. Slechte regenwaterafvoer. Carport past niet. Teveel ruimte tussen carport en gevel (wordt vaak met piepschuim gemaskeerd; maar piepschuim vergaat na plm. 5 jaar!). Onvoldoende bevestigingsankers voor carport aan gevel. Niet juiste carport geplaatst. Verkeerde maat. Constructiefout. Gebruik van verkeerde materialen. Verkeerd schilderwerk.

 

U kunt nu niet meer zeggen dat de Stichting u niet heeft gewaarschuwd! Dus schakel uitsluitend bedrijven in met het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis®! Twijfelt u? Neem dan contact op met de Stichting.