Stappenplan

U overweegt om één of meer van deze producten te kopen. Een goed besluit! Maar waar moet u allemaal op letten? Met dit stappenplan zult u zeker de juiste keus maken.

Tien stappen voor de juiste aankoop van dak- en gevelelementen: kozijnen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, dakvensters, veranda's, serres, terrasoverkappingen, carports en gevelbekleding.

  1. Verzamel eerst informatie over het product via de website van bedrijven die het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® voeren. Breng een bezoek aan een showroom en laat u door de Keurmerk-leverancier informeren over de mogelijkheden.
  2. Maak vooraf een lijst met uw wensen. Kies samen met de leverancier het model/systeem en de kleur(en) die bij uw huis passen.
  3. Vraag de leverancier of hij inderdaad het Keurmerk Vast en Zeker heeft toegekend gekregen, en vraag naar zijn service en klantgerichtheid. Want het is belangrijk dat u hem kunt vertrouwen.
  4. Vraag een goede schriftelijke offerte, dus met tekeningen en principedetails, geheel volgens de Algemene Voorwaarden van onze Stichting en de garantie op het product. Let op: Teken nooit een offerte maar alleen een aankoopovereenkomst.
  5. Zorg ervoor dat de leverancier voor de definitieve opdracht bij u thuis komt om de situatie op te nemen, in te meten en te controleren of er bij de montage bijzonderheden omstandigheden zijn.
  6. Let erop dat de opdracht schriftelijk wordt bevestigd, inclusief afspraken over levertijd en montage en inclusief btw.
  7. Betaal nooit teveel aan! Een Keurmerk Vast en Zeker bedrijf mag maximaal 35% vooruitbetaling eisen. Het resterende bedrag dient bij oplevering te worden voldaan.
  8. Zorg ervoor dat er op de dag van de montage voldoende werkruimte is, zowel binnen als buiten. Monteurs kunnen dan snel en zonder oponthoud aan het werk.
  9. Controleer bij de oplevering samen met uw leverancier of de montage van de gevelelementen (kozijnen, deuren etc.) goed en conform afspraak is uitgevoerd. 
  10. Let erop dat u bij de offerte of oplevering het Keurmerk Vast en Zeker aan Huis® Certificaat van het jaar waarin offerte/oplevering plaatsvindt, ontvangt.